20. toukokuuta 2014

Treenitauko

Tuli tuossa sitten pidettyä 14 päivän treenitauko. Salilla kävin ainoastaan kerran solariumissa ja kerran kahvilla (kyllä, salilla on mukava ja kotoisa kahvio, jossa saattaa joskus mennä muutama tuntikin istuessa ja päivittäisiä asioita/kuulumisia vaihdellen... Ja varsinkin nyt kun kahvion vierestä löytyy terassi niin mikäs sen rentouttavampaa kuin istahtaa reenin jälkeen ulos kahvikupin ääreen kun aurinkokin on alkanut vihdoin lämmittämään!) Mutta tosiaan, työvuorot ja yksittäiset vapaapäivät siellä täällä ei paljoa suoneet aikaa reenaamiselle. Sanovat, että tauko välillä tekee hyvääkin vaikka järki ei sitä meinaa uskoakaan ja jo muutaman päivän treenittömyys saa omantunnon soimaamaan.

No pistin googlen sitten laulamaan treenitauon hyödyistä ja haitoista ja esimerkiksi TH-Valmennuksen blogista löysin mieltä lämmittävää tekstiä. Ja nyt ei siis puhuta lepoajasta eikä edes päivän tai kahden tauosta vaan pidempi aikaisesta tauosta. Hei, vaikka tauon aikana lihakset alkaakin pienentymään niin tauko kuitenkin antaa lisäboostia lihaskasvulle kun treenaaminen taas jatkuu :)


Tiesin kyllä, että paluu treenin pariin ei tule olemaan ruusuilla tanssimista ja samoista painomääristä kuin ennen taukoa on turha edes haaveilla, mutta rehellisesti sanottuna kyllä se ensimmäinen treeni, joka sattui vielä olemaan jalkatreeni oli aika tuskien taivalta. Normaalisti mä teen jalkatreenin yhteydessä pakaratkin, mutta tällä kertaa jälkimmäinen oli yksinkertaisesti jätettävä seuraavalle päivälle, sillä tunsin kuinka virta vaan väheni vähenemistään ja pelkän jalkatreenin jälkeen olo oli kuin seinään heitetyllä märällä rätillä.... plus tähän kun vielä lisättiin ulkona vallitseva helle niin mun akut oli totaalisen loppu.


Esimerkiksi prässissä menin kyllä aikamoinen irvistys naamalla vaikka parhaimmillaan mulla on ollut tuplasti enemmän painoa...

Treenin jälkeinen yö meni aika pitkään valvoessa, sillä jalkoja särki ja jomotti... Sore yes, but not sorry!


Tänään oli sitten sen tekemättä jääneen pakaratreenin vuoro, joka itseasiassa kulki yllättävän hyvin ja eilistä huomattavasti paremmin. Teinpä itseasiassa juoksumatollakin uuden "vauhtiennätyksen" :) Lämpimästä ilmasta johtuen hiki valui, mutta pyrstö sai kyytiä :) Oi, mä tunnen jo nyt, että huomenna istuminen ei ole ensimmäinen asia mielessä!


If you still look cute at the end of your workout
you didn't train hard enough! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti