26. tammikuuta 2014

Jutan hyvinvointiluento

No niinhän siinä sitten kävi etten kerennyt tässä viikolla kirjoittamaan siitä Jutan luennosta, joten nyt aiheesta hieman :)


Ensi alkuun on todettava, että Jutta on kyllä mieletön ihminen: ystävällinen, positiivinen, kannustava ja helposti lähestyttävä. Todella inspiroiva persoona!

25kg tiputtaneena ja uuteen ruokavalioon ja elämänmuutokseen jo jokseenkin tottuneena luento ei sinällään sisältänyt mulle uutta tietoa, mutta mielenkiintoinen se oli siitä huolimatta ja erittäin motivoiva. Kun mainitaan nimi Jutta Gustafsberg ja luento samassa lauseessa niin ensimmäisenä saattaisi mieleen tulla tiukkaakin tiukempaa fitness-tekstiä laihduttamisesta ja terveellisistä elämäntavoista, mutta ei sentäs... Luento oli maanläheinen, kaikille sopiva ja käsitteli myöskin henkistä hyvinvointia. Aiheina oli mm. minäkuva ja sen vaikutus itsetuntoon, unelmat ja selkeiden tavoitteiden asettaminen ja niihin sitoutuminen. Jotta onnistuu pitää myös uskaltaa yrittää!


Paikalla oli myös Fitfarmilla kisavalmentajana toimiva Samuli Koutajoki vastailemassa yleisimpiin laihdutukseen, hyvinvointiin ja treenaamiseen liittyviin myytteihin ja mokiin. Ei, se omena tai muu hedelmä iltapalana ei ole läheskään niin terveellinen ja hyvä vaihtoehto kuin esimerkiksi rahka ja saadakseen näyttävän 6-packin ei vatsoja siltikään ole suotavaa treenata 5 kertaa viikossa ;)


Luento kesti sen pari tuntia ja oli vain pintaraapaisua kaikesta. Mä voisin rehellisesti sanottuna istua koko päivän kuuntelemassa Juttaa :) Toivottavasti luentokiertue oli Jutalle mieleinen ja sai kannatusta, jotta Jutta lähtisin moiseen toistekin!



Paikalla oli myös yhteistyökumppaneita, joilla oli tarjota infoa palveluistaan sekä muutamilta sai tehdä hieman ostoksia. Mulle mukaan tarttui Hellapoliisi Kati Jaakosen ja ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvän yhdessä kirjoittama ruoka/reseptikirja. Mä en ole juurikaan tykännyt ruuanlaitosta ja mitään gourmet-ruokia tässä huushollissa on turha odottaa, mutta jospa tuon kirjan myötä mä innostuisin edes hieman :) Ostin myöskin Bestshape-työkirjan, joka sisältää kotijumppaohjeita, reseptejä, ravintotietoa, henkisen puolen valmennustietoa sekä 12 viikon treeni/ruokapäiväkirjaosion. Mun treenivihko alkaakin hajoamaan jo käsiin, johan se onkin jo vuoden päivät kulkenut salilla mukana, joten uusi tuli tarpeeseen. Tykästyin kun tuohon kirjaan voi treenien ja ruokailujen lisäksi kirjata ylös viikon tavoitteet ja suunnitelmat, sillä mun kohdalla ainakin pätee, että kun reenaamiseen ja ruokiin liittyvät asiat miettii etukäteen ja niistä on mustaa valkoisella siitä ei voi enää luistaa tai alkaa omatunto kolkuttaa!



Miettikää kuinka paljon ihmisiä Jutta varmasti tapaa viikkojen ja kuukausien aikana ja siltikin kun oli mun vuoro niin Jutta totesi ensimmäisenä "Me ollaan nähty aiemminkin, eikö?" Kyllä vaan, viime syksynä Fitness Expossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti